Strona niniejsza używa mechanizmu cookies. Kontynuując korzystanie z niej wyrażasz na to zgodę. Polityka cookies. close
Olej z Pestek Winogron, Kosmetyczny, Zimnotłoczony, Ol`Vita 50 ml Zobacz większe

Olej z Pestek Winogron, Kosmetyczny, Zimnotłoczony, Ol`Vita 50 ml

99-U712-PP43

Olejek ten jest tłoczony na zimno z pestek winogron. Jest to kosmetyczny olej do każdego rodzaju skóry. Ma właściwości antyseptyczne, przeciwbakteryjne oraz wzmacniające naturalną barierę lipidową.Jego właściwości powodują, że jest bardzo łagodny dla skóry. Idealny do cery naczynkowej.



Więcej szczegółów

£ 8.68

Secure payments
Secure payments

Więcej informacji

Zastosowanie:

  • Doskonały do skóry naczynkowej.
  • Ma właściwości redukujące wolne rodniki, co zapobiega starzeniu się skóry.
  • Powoduje wzmocnienie lipidowej bariery naskórka, co chroni przed odwodnieniem skóry.
  • Wykazuje zdolność z naturalnym sebum skóry, co sprawia, że jest idealnie przez nią tolerowany.
  • Ma właściwości głęboko nawilżające skórę oraz wygładza ją i łagodzi podrażnienia.
  • Ma działanie przeciwbakteryjne i antyseptyczne.
  • Redukuje negatywne efekty działania skóry na słońce.
  • Ma działanie ściągające i tonizujące.
  • Wspomaga leczenie trądzika.
  • Nie zapycha porów oraz przeciwdziała powstawaniu zaskórników.
  • Ma właściwości odżywiające włosy oraz powoduje, że są błyszczące i wyglądają zdrowiej.
  • Stosowany jako bazowy olej do masażu i aromaterapii. Sprawia, że inne składniki mieszanki do masaży wchłaniają się łatwiej. Koi mięśnie i stawy.
  • Bazowy olejek do metody głębokiego oczyszczania skóry przy pomocy olejków (OCM) – odpowiedni dla cery suchej, wrażliwej i dojrzałej.

Właściwości:

  • Zielony kolor.
  • Kwaskowaty zapach.
  • Lekki i delikatny.
  • Dobrze się rozsmarowuje oraz szybko wchłania.
  • Nadaje się pod makijaż.

Zawiera:

  • Kwasy omega 6 (linolowy powyżej 58%), kwas omega 3 ( α-linolowy), palmitynowy i palmitooleinowy.
  • Proantocyjanidyny (antyoksydanty).
  • Witaminę A i B6.
  • Fosfolipidy (podstawowy budulec błon komórkowych wszystkich żywych organizmów).

Skład:

Kosmetyczny olej z pestek winogron jest przebadany dermatologicznie oraz nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników ani perfum.

INCI: Vitis vinifera seed oil

Przechowywać w lodówce.Sprzedawany w szklanej butelce z pipetką.

Opinie

Napisz opinię

Olej z Pestek Winogron, Kosmetyczny, Zimnotłoczony, Ol`Vita 50 ml

Olej z Pestek Winogron, Kosmetyczny, Zimnotłoczony, Ol`Vita 50 ml

Olejek ten jest tłoczony na zimno z pestek winogron. Jest to kosmetyczny olej do każdego rodzaju skóry. Ma właściwości antyseptyczne, przeciwbakteryjne oraz wzmacniające naturalną barierę lipidową.Jego właściwości powodują, że jest bardzo łagodny dla skóry. Idealny do cery naczynkowej.



Klienci, którzy zakupili ten produkt kupili również: