Strona niniejsza używa mechanizmu cookies. Kontynuując korzystanie z niej wyrażasz na to zgodę. Polityka cookies. close
Olej Tamanu (Olej Foraha), Kosmetyczny, Zimnotłoczony, Ol'Vita 30 ml Zobacz większe

Olej Tamanu (Olej Foraha), Kosmetyczny, Zimnotłoczony, Ol'Vita 30 ml

P0-JX71-V6YW

Jest olejem tłoczonym na zimno. Jako naturalny kosmetyk doskonale nadaje się do cery mieszanej, tłustej jak również trądzikowej.

Więcej szczegółów

£ 9.40

Secure payments
Secure payments

Więcej informacji

Zastosowanie:

  • posiada właściwości przeciwbólowe, przeciwzapalne oraz regeneracyjne,
  • wspomaga w gojeniu się poparzeń, niewielkich ran, wyprysków, ukońszeń owadów,
  • należy do antyoksydantów, zwalcza wolne rodniki,
  • zapobiega powstawaniu zaskórników,
  • zmniejsza widoczność blizn wg. przeprowadzonych badań,
  • wykazuje działanie antybakteryjne, antywirusowe, przeciwgrzybiczne, przeciwreumatyczne i antybiotyczne,
  • spłyca zmarszczki,
  • napina oraz ujędrnia skórę,
  • pomaga w walce z łupieżem, zapaleniem mieszków włosowych, łysieniu jak również zapobiega powstawaniu rozstępów,

Właściwości:

  • już w stężeniu 5-20% wykazuje intensywne działanie,
  • posiada intensywny, specyficzny, ziołowy zapach,
  • ma jasnozielone zabarwienie,
  • nieodporny na ciepło- nie należy go podgrzewać,

Zawiera:

  • olejki eteryczne i żywice,
  • nienasycone kwasy tłuszczowe: 49% kwasu olejowego, 12% linolowego, 15% palmitynowego, 12% kwasu stearynowego,
  • kwas kalofillowy i kallofilloidyna,
  • fitosterole,

Pochodzenie oraz otrzymywanie:

Powstaje w wyniku tłoczenia na zimno wysuszonych pestek dojrzałych owoców drzewa Tamanu. Pochodzi z rejonów Południowej Azji, Afryki oraz pacyficznych wysp. Pierwsze wzmianki o jego cudowynych właściwościach zostały odkryte w Polinezji. Poszczególne partie tego niezwykłego drzewa były wykorzystywane zewnętrznie i wewnętrznie jako remedium na wiele schorzeń. Jego działanie jest nie tylko przekazywane w tradycjach ludowych, ale i potwierdzone licznymi badaniami.

Skład:

100% oleju z pestek tamanu tłoczonego na zimno.

NCI: Calophyllum inophyllum seed oil


Produkt nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników, ani perfum. Przebadany dermatologicznie.
Po otwarciu zaleca się przechowywać go lodówce (tężeje).
Sprzedawany w buteleczce z ciemnego szkła z pipetką.

Opinie

Napisz opinię

Olej Tamanu (Olej Foraha), Kosmetyczny, Zimnotłoczony, Ol'Vita 30 ml

Olej Tamanu (Olej Foraha), Kosmetyczny, Zimnotłoczony, Ol'Vita 30 ml

Jest olejem tłoczonym na zimno. Jako naturalny kosmetyk doskonale nadaje się do cery mieszanej, tłustej jak również trądzikowej.

Klienci, którzy zakupili ten produkt kupili również: